Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 лесни трика за невероятен обем

06 декември 2016, 14:36 часа

Внимавай с балсама

Трябва много да внимаваш с нанасянето на балсама и да го поставяш само на връхчетата на косата и съвсем малко по-нагоре от тях. В никакъв случай на корените, защото прекомерното количество балсам, както и поставянето му на не правилното място, води до отежняване на косата.

Ексфолиращ шампоан

Използвай ексфолиращ шампоан веднъж седмично, за да премахнеш наслоилата се мръсотия и да съживиш корените. Можеш да го съчетаеш с масаж на скалпа, който подобрява микроциркулацията, а това от своя страна прави косата по-гъста и силна. За останалите измивания в седмицата използвай шампоан за обем.

Използвай мощен сешоар

Трябва да си купиш сешоар с мощност поне 1800 вата. След което спокойно можеш да наведеш главата си надолу и да издухаш косата в същата посока. Така гарантирано ще създадеш необохдимия обем поне за няколко часа.

Не пипай косата

Забрави да пипаш косата си, след като я издухаш. Така само ще разнесеш себума от корените по дължината и ще „сплескаш“ косата.

Направи си кок

Преди да си легнеш на леко влажна коса напръскай корените си с продукт за обем. След това я хвани на импровизиран кок – за препоръчване с гумен, спираловиден ластик. На сутринта те очаква естествена прическа с много обем.

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес