Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 лесни и безопасни начина за изправяне на косата без сешоар

20 септември 2021, 16:25 часа

Сешоарът и пресата са враг номер едно на здравата коса. 
Ако търсите напълно безопасни начини за нейното изправяне, на правилното място сте. Има далеч по-щадящи методи да се сдобиете с желаната прическа.

1. Балсам

Разбира се, балсамът няма да направи косата ви идеално права, но ще премахне обема в долната част и къдриците. Просто го задръжте по-дълго от обикновено като маска и най-важното не го нанасяйте върху корените -  в случая обемът ще изчезне напълно.

2. Масла за коса

Добавете кокосово, бадемово или арганово масло към маската си - те проникват в структурата на косъма, правят го по-плътен и по-тежък, което създава ефект на изправяне. Освен косата ви ще стане мека като коприна и ще има ослепителен блясък.

3. Сушене със студен сешоар

Ако искате перфектно права коса без да я подлагате на третиране с топлина, използвайте опцията на сешоара за студен въздух. Докато я сушите, разресвайте я постоянно. Добре е да бъдете с приведена надолу глава. Насочвайте въздушния поток от корените към краищата, като притискате сешоара към четката - резултатът няма да бъде по-лош от този, който постигате при изправяне със сешоар.

4. Тюрбан за коса

Това е тайната на латиноамериканките за изправяне на косата без сешоар и преса. Измийте косата си и я оставете да изсъхне сама, разделете я на кичури и я увийте в тюрбан. Ако не разполагате със специална шапка, може да използвате и хавлия. Увийте косата си в нея преди лягане - на сутринта тя ще е идеално гладка и няма да е необходимо да използвате преса или сешоар.

5. Ластици за коса

Този метод е не по-малко ефективен от предходния. Вържете косата си на две ниски опашки преди лягане. От началото до края на всяка опашката сложете ластици на интервали от 3 сантиметра. На сутринта внимателно ги отстранете и разрешете старателно косата си. 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес