Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 ефективни начина да накарате миглите да растат като луди

15 февруари 2021, 07:30 часа

Красивите мигли - дълги и извити - красят очите, правят външния вид изразителен и ефектен. Лицето с красиви мигли изглежда значително по-впечатляващо. Но пърхащите дълги мигли не се падат на всеки по рождение. Как може да се поправи ситуацията? Съществуват няколко ефективни метода, но се изисква голямо постоянство.

1. Добър серум

Асортиментът от различни серуми за растеж на мигли и вежди днес е огромен. Те съдържат вещества, които наистина стимулират растежа, например биматопрост. Това са вещества, които далеч не винаги са безопасни. Добро решение може да бъде козметиката без рецепта, която съдържа пептиди и витамини. Те добре укрепват миглите. Трябва да изберете серум индивидуално, като вземете предвид всички характеристики на вашата кожа, очите и склонността ви към алергии. Не всеки серум, който е бил добър за миглите на приятелката ви, ще е добър и за вас. 

2. Зехтин

Редовното използване на зехтин също има благоприятен ефект върху добрия вид на миглите. В маслото съдържа много полезни мастни киселини, то овлажнява, подхранва, омекотява. Купете си четка и нанасяйте на миглите си зехтин по цялата им дължина преди лягане.

3. Сресване

Не забравяйте редовно да почиствате миглите си от спиралата, за да им помогнете да растат по-добре. Правете го винаги преди да си легнете. Сресването е вид масаж. Ако е възможно, откажете се от спиралата, тя е тежка за миглите, прави ги много крехки и съдейства за окапването им.

4. Рициново масло

Рициновото масло отдавна се използва за подобряване растежа на миглите и веждите. Това масло овлажнява миглите добре, съдейства за заздравяване на косъмчетата. Рициновото масло често се среща в серумите, а също така се използва отделно. То се нанася на миглите и веждите по същия начин, както и зехтина. Друго полезно масло, от което миглите се повлияват отлично, е кокосовото масло. То трябва да се затопля преди използване, тъй като е в твърдо състояние, когато е по-хладно.

5. Извиване на миглите

Перманентното извиване на миглите визуално решава проблема с късите и прави мигли. Те изглеждат извити, красиви, без да сте нанесли спирала. Можете да опитате да изградите, но тази процедура има много противопоказания. За съжаление удълженията само вредят на естествените мигли.

Кой начин да изберете, за да направите миглите си по-плътни и красиви, зависи единствено от вас.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес