Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 бързи начина да придадете обем на косата си

09 юни 2022, 20:10 часа

Понякога единственото, от което има нужда вашата коса, за да изглежда страхотно, е малко обем. Но ако смятате, че ще ви е нужен цял ден да се занимавате с него, грешите.

1.  Ако имате 10 минути - сешоар

За по-плътна коса просто я измийте. Няма да ви отнеме кой знае колко време, но с помощта на сешоар можете да получите впечатляващи резултати.

Съвет номер едно: през първите няколко минути дръжте главата си наклонена надолу, така че космите да „запомнят“ тази позиция.

Съвет номер две: не забравяйте да изсушите косата си в посока, обратна на разделянето, за да стане още по-привлекателна.

Пет неща, които не трябва да правите с мократа си коса

2.  Ако разполагате със 7 минути - преса

Идеалният случай е гофрирането, но ако го нямате, всичко е наред. Всъщност за постигане на обем в корените, ще ви е от помощ най-обикновена маша. За да направите това, трябва да вземете кичур в корена, да го завъртите в посока, противоположна на посоката на растеж на косата, и да я задържите за малко. Направете това с цялата коса в кореновата зона (не забравяйте за термичната защита), като избягвате горния слой и резултатът ще ви изненада приятно.

3.  Ако имате 5 минути - топиране

Може би сте чували, че топирането е старомодно, болезнено и като цяло вредно за косата, така че е по-добре да не го правите. Ако имате удължен или израснал бретон, след това да го топираш малко преди да излезеш от вкъщи е нещо свещено. Изглежда ефектно, не отнема почти никакво време и украсява всички без изключение. Лайфхак: за да направите топирането бързо и невидимо, купете правилния гребен.

Ще се боядисвате у дома? Какво трябва да знаете

4.  Ако имате 3 минути - кок

Бързате ли вече? Тогава напръскайте косата си със спрей за стилизиране, „разрошете“ я правилно с ръцете си и след това я съберете в свободен висок кок. След това след три минути ще получите готин стайлинг "в стила на моделите", с който определено можете да излезете.

5.  Ако изобщо няма време - сух шампоан

И накрая, ако не ви е останала дори минута и косата ви очевидно се нуждае от обем, използвайте сух шампоан. Важен момент: ако това е нов продукт, не забравяйте да го опитате на малък кичур - иначе половин час ще ви трябва, за да срешете бялата пудра от косата си и определено ще закъснеете. Няколко "пръскания" в кореновата зона, няколко резки движения на главата нагоре и надолу и най-бързата обемна прическа в света е готова.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес