Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 съвета за обем на тънка коса

03 март 2022, 19:15 часа

Косата на човек има различни форма, плътност, дебелина на косма и твърдост. Някои жени имат много гъста и твърда коса, едни са с права или леко вълпообразна коса, а други развяват пищни къдрици, за които много други искрено им завиждат.

Но има и жени с по-тънка коса, която няма обем и блясък, къса се лесно или расте по-бавно. По тънката коса не значи, че тя е по-рядка, а се дължи на това, че косъмът й е по-тънък. Има обаче начини, които могат до голяма степен да подобрят състоянието на косата ви и да и придадат повече блясък и обем.

1.Причината че имате тънка коса, може да се дължи на неправилно подбраната козметика за коса, която използвате. Тънката коса е чувствителна към повечето шампоани и бои за коса, а тънкият й косъм попива много повече масла и така губи много от обема си. Ето защо ви препоръчваме да избягвате козметиката със силикон, от която косата се заглажда, сляга и губи обем и да използвате козметични продукти, предназначени за мазна коса и ако използвате подхранващи маски с различни етерични масла, да не ги държите повече от 15-20 минути.

2.Тънката коса си има някои кънкости и при сушенето със сешоар. Едно от основните неща, които трябва да спазвате е да сушите косата си от корените към върха, защото ако сушите косата си с наведена надолу глава, в стремежа си да й придадете повече обем, ще изложите на топлата струя въздух краищата й и тя ще започне да се накъсва и да цъфти. За да постигнете желаната плътност и обем на косата, трябва да я сушите, като повдигате всеки кичур  и го издърпвате леко с четка от корените, към краищата. Друг начин да придадете обем на косата си е след измиването й да я облеете с хадка вода.

3.Както знаем, гените са тези, чрез които наследяваме различни положителни или отрицателни черти от нашите родители, баби, дядовци и т.н. Структурата на коса също е едно от нещата, което се предава по наследство и ако сте от тези, които имат тънка коса, то вероятно сте я наследили от своята баба или майка или друга роднина в семейството. Учени обаче, провели редица изследвания са установили, че дори и хората, които по рождение са с тънка коса, могат до някаква степен да променят това, с помощта на правилното хранене. Това, което трябва да направят е да включат в ежедневното си меню продукти, които са богати на цинк, фолиева киселина, биотин и витамин С.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес