Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 причини, поради които не трябва да носите един и същи маникюр дълго време

27 март 2023, 08:45 часа

Днес все по-популярен става маникюрът, с който можете да ходите цял месец вместо стандартните три седмици. Много е удобно. Особено за тези, които трудно намират време да отидат при майстора на ноктопластиката. Имайте предвид обаче, че това не е най-добрият начин да спестите време и пари. Експертите ще ви кажат защо не можете да ходите с един и същ маникюр дълго време, каква е опасността от такова решение. Всъщност това не е най-добрият начин да повлияете на състоянието на ноктите.

Защо не можете да ходите с един и същи маникюр дълго време

Да започнем с естетическия компонент. Всъщност повторно израсналата плочка се вижда ясно. Следователно вече след 3 седмици ще криете ръцете си от любопитни очи. Но това дори не е проблем в сравнение с опасността, която носи „продължителният“ маникюр.

Причина №1 е преразпределението на натоварването. Гел лакът ще окаже натиск върху края на нокътя. В този случай повторно израсналата плоча остава незащитена. Тази ситуация води до повишен риск от наранявания на ноктите.

Причина номер 2 - гъбички. Остарелият маникюр създава отлични условия за размножаване на микроорганизми. В резултат на това се увеличава рискът от "прихващане" на гъбичките.

Причина номер 3 – изтъняване и деформация на нокътната плочка. Ще бъде изключително трудно да се върне здрава структура и също ще отнеме време.

Как да премахнете гел лак у дома

Ако ноктите вече изглеждат зле и няма начин да отидете при маникюрист, можете сами да премахнете гел лака. Това е по-добре, отколкото да рискувате здравето на нокътната плочка.

Ацетонът ще помогне за премахване на лака или по-скоро на продуктите, базирани на него. За да направите това, можете да използвате една от следните опции:

● чист ацетон

● лак за коса;

● антибактериален гел;

● парфюм.

Отстранете гел лака с памучен тампон, потопен в една от изброените течности. Той бързо ще се почисти. За да изглеждат ноктите ви по-представително след премахване на гел лака, нанесете върху тях прозрачна основа.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес