Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 причини да имаме в гардероба си дрехи втора употреба

22 февруари 2021, 07:35 часа

Ако се притеснявате да купите дреха от магазин втора употреба просто си спомнете. Колко пъти назад в годините сте носили омалелите дрешки на батко или кака, на съседчето или на по-големите братовчеди. Ако веднъж се преборите със стереотипите, ще погледнете на пазаруването от магазините за дрехи втора ръка, по различен начин. Ето още три причини, заради които да изберете такива дрехи за гардероба си:

По-евтино е. Ако си купите дреха, която вече е била носена, то можете да си вземете нещо поне на половин цена. А ако дрехата е и маркова, то може и почти да  не и личи, че е била носена.

По-екологично е. В днешно време купуваме адски много неща, които не са ни нужни. Само се замислете, колко много неща имате в собствения си гардероб, които сте облекли броени пъти. Ако ги изхвърлите, те ще отидат на сметището, а скоро боклукът, който произвеждаме може и да завладее градовете ни. От друга страна при производството на нови дрехи се използват много химикали и вода. Само за един чифт дънки са необходими близо 10 000 литра вода, половин килограм химикали и много енергия. Остатъците от памук пък се изгарят. А вие колко чифта дънки имате в гардероба си?

Имате по-голям избор. В този тип магазини можете да откриете дрехи, които са далеч от еднотипните и модерни тенденции за сезона. Дори и класики от преди 5 или 10 години.

Струва си да опитате.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес