Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 неща, които всеки прави, когато отива на почивка, а не ТРЯБВА!

07 юли 2021, 08:51 часа

Знаем, че почивките са онова, което очакваме с месеци. Всеки се вълнува, разказва за тях, представя си как ще се забавлява и колко добре би му се отразило откъсването от рутината и сивото ежедневие.

Често пъти обаче, без дори да се замисляме, допускаме грешки, които не трябва. Те могат да ни костват куп грижи и неприятности, след като се върнем отново у дома и разберем за тях.

Днес ще споделим с вас какво никога да не правите, преди да отпътувате към морето или друга дестинация, която по-рано сте си били набелязали.

Ето 3 - те неща, които да НЕ правим:

1. Не оповестявайте в социалните мрежи къде отивате и кога ще се върнете

Съвременният човек прекарва наистина много време с телефон в ръка. Минимум по няколко часа на ден отделяме за социалните мрежи. Свикнали сме да оповестяваме къде се намираме, как си прекарваме и колко много се забавляваме. Ако ви предстои да пътувате към морето за седмица или две, опитайте да се въздържате от постове и коментари, свързани с това.

Не забравяйте, че лятото не е само периодът на почивките, но и на кражбите. Много е вероятно някой да ви дебне и да се възползва от информацията, която сте споделили.

2. Не слагайте ключа в саксията или под изтривалката

Още едно нещо, за което трябва много да внимаваме, преди да отидем на почивка. Повечето хора се опитват да мислят позитивно и никога и през ум не им минава, че домът им може да е нападнат от крадци. За това обаче няма как да сме сигурни, колкото и да ни се иска.

Забравете за тези „тайни скривалища”. Ако искате да имате резервен ключ за дома си, най-добре го оставете на съсед, с който сте близки, приятел или роднина. Това ще възпрепятства обирджиите, вместо това да им помогне с отключването на вратата.

3. Не гасете осветлението в целия дом

Ако сте собственик на умен дом, поздравления! Така не само можете да си спестите не малко грижи, докато сте на разстояние, но и успешно бихте могли да симулирате, че има някой у дома, дори да сте на хиляди километри от него.

В случай, че не разполагате с привилегията да управлявате умен дом, не гасете осветлението навсякъде. Оставете поне една лампа включена. Това, малко или много, ще накара крадците да се замислят и много вероятно дори да ги откаже от планираното влизане с взлом.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес