Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 начина да се справите със сутрешните отоци и сенките под очите

30 октомври 2021, 07:51 часа

Много е неприятно да се погледнете сутрин в огледалото и да видите надутото си лице. Причините могат да са от всякакъв произход.

Това положение може да се  коригира без много усилия и инвестиции, така че не забравяйте да вземете предвид тези 3 лесни стъпки към добрия външен вид.

Студен компрес, лед

Всеки знае много добре, че ниската температура бързо ще намали отока или дори ще го накара да изчезне напълнно. Можете да вземете кубче лед и да го минете  него по кожата на лицето си. Ще бъде достатъчно само да преминете по подутите зони на лицето. Няколко минути са достатъчни и външният вид става много по-добър. От билкови отвари могат да се приготвят кубчета лед, така че не само ще изчезне подпухналостта, но и кожата ще получи допълнително подхранване.

Ако в хладилника няма лед, компресът е добра алтернатива. Накиснете памучни тампони в ледена вода и ги подредете налицето си. Сменете компреса, когато тъканта се загрее. Можете да наложите компрес на лицето с помощта на лека хавлиена кърпа.

Маска от картофи

Суровите картофи могат да помогнат за изчистване на неприятния оток. Настържете 1 картоф, нанесете прясната маса върху цялото лице, като разнесете всичко на равномерен слой. Оставете маската за 20-30 минути, след което изплакнете добре със студена вода. Ще установите, че лицето ви ще изглежда много по-добре.

Чаени пакетчета, отвара

Само няколко минути и чаените листа ще намалят неприятното подуване. Ако отокът е само в областта на очите, можете да запарите пакетчета черен чай и да ги залепете на клепачите, докато са топли. За да премахнете подпухналостта от цялото лице, можете да запарите черен чай, да навлажнете салфетка с него и да я нанесете върху лицето си.

Отокът е изключително досаден, когато се появи изведнъж, а трябва да сте в перфектна форма. Точно тук лесно можете да се справите с проблема без много главоболия.

Всички изброени съвети са много прости, но имат невероятен ефект. Ако имате подуване през цялото време, определено трябва да откриете първопричината за това състояние. В някои случаи това може да се дължи на проблеми с функционирането на вътрешните органи. Вапият лекар ще ви отдели нужното внимание.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес