Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 сигурни начина да разбиете сърцето си

16 декември 2021, 15:15 часа

Ако чувствате нещо, значи тези чувства са истински и важни за вас. И нищо казано от друг човек не трябва да ги омаловажава. Ако не искате да разбиете сърцето си, не правете следното:

1. Не позволявайте на другите да омаловажават или игнорират вашите чувства.

Вашият житейски опит е уникален. Следователно другите хора нямат право да диктуват или съдят вашите чувства. Те са важни.

2. Не съжалявайте за всяка грешка, която правите.

Ако съжалявате за някои минали решения, не бъдете твърде строги към себе си. Ако трябва да направите този избор отново, използвайки мъдростта, която имате сега, ще вземете различно решение. Затова се отпуснете.

3. Не приемайте близките си хора за даденост.

По някаква причина някой ден ще ви липсва много. Но това чувство няма да има нищо общо с това колко време не сте се виждали или колко време не сте говорили. Вие просто ще правите нещо и ще искате този човек да бъде с вас сега.

4. Не позволявайте на егото ви да надделее над вас.

Понякога избираме да грешим, не защото наистина грешим, а защото ценим връзката си повече от гордостта си. Когато двама души, които се обичат, се карат, и двамата грешат. Този, който първо поиска прошка, винаги е прав.

5. Не участвайте във всяка дребна кавга.

Това, че си силен, не означава, че трябва да участваш във всяка битка и дребна кавга, която ти попадне. Запазете достойнството си. Истинската сила се крие в това да си достатъчно умен и да минаваш покрай всичко с високо вдигната глава.

6. Не се поддавайте на негативизма

Въпреки цялото количество негативизъм, който другите изхвърлят към вас, няма нужда да седите мълчаливо и да участвате в процеса на вашето самоунищожение. Бъдете позитивни.

7. Не бързайте с любовта.

Добрата връзка е, когато двама души приемат миналото на другия, поддържат настоящето на партньора си и го обичат достатъчно, за да се грижат за бъдещето му. Така че не бързайте с любовта.

8. Не се вкопчвайте в тези, които не искат да останат с вас.

Боли да се сбогуваш с някого, когото не искаш да пуснеш. Но още по-болезнено е да го държиш, ако не иска да остане с теб. Имате нужда само от хора, които ви уважават и искат да присъствате в живота им.

9. Не пренебрегвайте градивната критика.

Най-лошата лъжа е тази, с която се храним. Истинският приятел винаги казва истината, дори и да е горчива. Затова не допускайте, че всяка критика, отправена към вас, говори за омраза.

10. Не губете вяра в себе си.

Опитът за маневриране в трудни времена е много подобен на шофиране в гъста мъгла. Не винаги виждаш пътя пред себе си, усещаш лека дезориентация, искаш да се върнеш назад и всеки следващ километър ти се струва цяла вечност. Уморени и уплашени, не можете да направите нищо друго, освен да дишате, да се съсредоточите върху пътя, да продължите напред и да вярвате, че ще бъдете водени от сила с по-остро зрение от вашето.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес