Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 начина да направим парфюма си по-дълготраен

18 май 2023, 12:44 часа

Един от главните проблеми, с които се сблъскват любителите на парфюми, е кратката трайност на аромата. Но има начини да се удължи този период и да се насладим на аромата на любимия ни парфюм за по-дълго време. В тази статия ще ви представим 10 начина да направим парфюма си по-дълготраен.

1. Използвайте хидратиращ лосион или масло - Преди да нанесете парфюма си, използвайте хидратиращ лосион или масло за тялото. Това ще помогне на кожата да задържи аромата по-дълго време.

2. Нанесете парфюма на чиста кожа - Избягвайте да нанасяте парфюма върху кожа, която е изложена на масла или други продукти за грижа за тялото. Това може да намали продължителността на аромата.

Грешката на мнозина: Не трябва да нанасяте парфюм, непосредствено преди да излезете навън

3. Нанесете парфюма след душ - Най-добре е да нанасяте парфюма след душ, когато кожата е хидратирана и по-подходяща за нови аромати.

4. Нанесете парфюма на пулсови точки - Нанесете парфюма върху пулсовите точки, като ги втривате леко. Тези точки включват зони като вътрешната страна на китките, зад ушите и на вратата.

5. Нанесете парфюма на косата - Нанесете парфюма върху краищата на косата, където той ще задържи аромата по-дълго време.

6. Не нанасяйте прекалено много - Нанасяйте парфюма по-умерено и го използвайте само върху пулсовите точки. Прекаленото нанасяне на парфюма може да го направи наситен и да намали продължителността на аромата.

Булчински парфюм: Как да изберем нежен и приятен аромат

7. Не търкайте кожата след нанасяне - Не търкайте кожата след нанасяне на парфюма. Това може да разпръсне аромата и да го направи по-краткотраен.

8. Избягвайте пряк контакт с дрехите - Избягвайте да нанасяте парфюма директно върху дрехите. Това може да повреди тъканите и да направи аромата по-краткотраен.

9. Избягвайте топли места - Избягвайте да носите парфюма на топли места, като например на плажа или на директна слънчева светлина. Топлината може да разгради аромата и да го направи по-краткотраен.

10. Съхранявайте парфюма правилно - Съхранявайте парфюма на прохладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина. Това ще помогне на аромата да се запази по-дълго време.

Трайността на аромата на парфюмите може да бъде предизвикана от много фактори. Спазвайки тези 10 начина, можем да удължим продължителността на аромата и да се насладим на любимия си парфюм за по-дълго време.

Мария Борисова
Мария Борисова Отговорен редактор
Новините днес