Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 мощни народни вярвания за привличане на пари

24 юни 2021, 09:20 часа

Още с обособяването на първите държавни общности е възникнала необходимостта от въвеждане н универсално средство за ефективна търговка размяна на стоки и услуги. Такова средство се оказват парите, в началото – във вид на сечени монети от благородни метали, а по-късно – като защитени от държавата книжни банкноти. При това положение, вечният стремеж у хората да живеят колкото се може по-охолно и да задоволяват най-разнообразните си желания и мечти ги мотивира в посока да увеличават постоянно паричния си масив. Надниквайки в не толкова отдалеченото минало, ще откриете редица народни поверия, обособени като правила, спазването на които се счита, че ще привлича пари у дома ви. Ето 10 от тях.

1. Държите у дома си метлата, поставена с дръжката надолу, с което ще подобрявате непрестанно финансовото си положение!

2. Търсите подходящите условия за кариерно израстване и сключване на парични заеми. Апелирайте за повишение единствено в сряда, и не използвайте вторника да вземате пари на заем от приятели, нито от познати, защото едва ли ще сте в състояние да им ги върнете. Вземането, както и даването на заеми правите сутрин – не използвате за това вечерно време, защото така ще си докарате финансови затруднения. Избягвате да взимате заеми; вместо това с охота давате парични помощи на нуждаещите се, защото така очаквате отплатата им и по други начини.

3. Оставяте заплатата си да „пренощува“, за да може спечелените от вас пари да „обикнат“ вашия дом.

4. Изключвате заемането определени продукти – не заемате на съседката нито хляб, нито сол, тъй като с това ще предизвикате Съдбата да ви изпрати финансови затруднения.

5. Не почиствате на ръка трохите от трапезата – това вещае беднотия в семейството.

6. Държите винаги монети и дребни банкноти по джобовете на дрехите в гардероба си като закърпвате появили се дупки, през които може да изпаднат – това вещае бързото нарастване на паричния ви потенциал.

7. Съхранявате в портфейла си дадени ви за щастие и късмет от ваши близки: първо, банкнота от 10 лева, сгъната на триъгълник и второ, монета от 2 лв – като талисман да постигнете финансова стабилност.

8. Не оставяте портфейла си без пари, които държите по определен начин – обърнати към вас откъм основната си страна.

9. Не държите в портфейла си скъсани, намерени или нечестно придобити пари, защото така ще предизвикате поява на финансова несигурност; вместо това бързо ги харчите или ги раздавате като милостиня.

10. Държите у дома си банкнота с голяма стойност и така увеличавате енергията си да печелите „честни“ пари.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес