Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 чудни употреби на верото, за които не сте чували

17 август 2021, 14:12 часа

Знаете ли, че течността, която използваме за миене на съдове, може да се използва и за други цели? Запознайте се с останалите 10 приложения на верото, за които дори не подозирате.

1. Унищожаване на плевелите

Верото замества напълно токсичните хербициди. Смесете 1 с. л. от него с 1 чаша сол и 4,5 литра оцет. Изсипете сместа в бутилка с пулверизатор и с нея третирайте плевелите.
Внимание: течността не трябва да попада върху цветя и градински растения!

2. Приготвяне на студен компрес

Напълнете найлонов плик с веро и го запечатайте. След това го сложете във фризера. За разлика от водата, верото не замръзва при ниски температури, а придобива консистенцията на гел, който задържа студа за по-дълго време.

3. За определяне точното място, на което се спукала гумата

Това приложение на верото със сигурност ще се хареса на шофьорите и велосипедистите. Използвайте разтворения във вода препарат, за да откриете мястото, на което се е спукала гумата. След като я напръскате с разтвора върху мястото с пукнатината ще се появят мехурчета.

4. За избавяне от досадните мухи

Ако досадните насекоми нахлуят в дома ви, опитайте да се отървете от тях с помощта на следния метод. Напълнете половината от висока чаша с бял ябълков оцет, добавете 6-8 капки течност за миене на съдове и допълнете с топла вода, докато на повърхността се образува гъста пяна. Оставете капана на място, където се натрупват мухите и изчакайте.

5. Защита на очилата от замъгляване

Нанесете няколко капки течност за миене на съдове върху кърпа и избършете старателно очилата си. След като разтворът засъхне напълно, отстранете остатъците с чиста кърпа и полирайте стъклото до блясък.

ОСТАНАЛИТЕ ХИТРИ ПРИЛОЖЕНИЯ ВИЖТЕ ТУК

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес