Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свидетелски разказ за пожара във влака София - Варна: Имаше пушещи в тоалетната

04 ноември 2022, 06:38 часа • 3911 прочитания

Ако ставаше въпрос за нощен влак, щеше да има много жертви. В това е убеден пътувал във влака човек, който говори за снощния инцидент с бързия влак 2613 София - Варна пред Нова телевизия.

Според Елена Иванова, която е била заедно с мъжа си във влака, най-хубавото в случая е, че не е имало много заспали хора и че като цяло във влака не е имало много пътници.

Тя беше категорична, че имало хора, които отишли да пушат в тоалетните и че "това не е редно". Дали заради това е избухнал пожар, ще се уточнява тепърва.

На този етап нямаме информация какви са точните причини за възникване на пожара, каза Христо Иванов, управител на БДЖ "Пътнически превози", който преди години беше уволнен за т.нар. Кардамски пожар (през 2008 година пожар във влак отне живота на 9 души). Но той не изключи точно това да е причината за пожара.

На въпрос къде са били пожарогасителите и имало ли е такива, отговорът на жената беше, че са били в последния вагон, където и тя е пътувала. Имаше един кондуктор, това е, каза тя и при уточняващо питане имало ли е служител на БДЖ, който да проверява за нередности - като пушене в тоалетната.

Същевременно Иванов не отговори много убедително дали се е задействал специален сензор за пожар. По думите му, влакът бил спрян (не стана ясно поради каква причина) и машинистът е опитал да гаси огъня.

ОЩЕ: Пожар изпепели три вагона от бързия влак София - Варна (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес