Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След убийството на Димитър: Семейството на арестуваните близнаци напусна Цалапица

03 август 2023, 18:51 часа • 4529 прочитания

Семейството на близнаците Валентин и Борислав Динкови, които бяха задържани за убийството на 24-годишният Димитър Малинов, са се изселили от село Цалапица, предаде БТВ.

Още: Протестът в Цалапица ескалира: Обградиха къщата на близнаците, прикрили убийството на Димитър

Тази вечер близки на Димитър отново излизат на протест. Семейството му и жители на селото обявиха, че са недоволни от действията на полицията и поискаха оставката на полицейския началник в Стамболийски. За неговата оставка, както и за тази на шефа на МВР-Пловдив настоя и вътрешният министър. След като получи отказ, обаче, министър Калин Стоянов сам отстрани Васил Костадинов от поста.

Още: "Справедливост за Митко": Цалапица отново на протест (СНИМКИ)

Вчера съдът в Пловдив остави в ареста близнаците Валентин и Борислав Динкови, който бяха задържани за убийството. Тази сутрин близки на жертвата протестираха пред полицията в Стамболийски. Бащата на Димитър подозира полицейски чадър при издирването на извършителя, който избяга в германия.

Още: Блокади и протести в Цалапица: Местните искат доживотна за убийците на Митко

"Щом не се задействаха нещата пет дни, значи има чадър над тая работа. Защо не взеха отношение, а си стояха по кабинетите?, попита бащата на убития Димитър – Недялко Малинов. Близките на Димитър чакаха за среща с органите на реда. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес