Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След фаталния инцидент с колоездач: Спешно проверяват всички шахти в Пловдив

24 септември 2024, 21:15 часа • 331 прочитания

Спешна проверка на всички шахти в Пловдив и областта, след като колоездач загина при падане в необезопасено съоръжение в ремонтиран участък. До края на седмицата се очаква доклад от надзорния екип за това какво се е случило и какви са били пропуските на фирмата изпълнител.

Пред bTV директорът на ВИК-Пловдив Антон Гълъбов заяви, че инстанциите, които носят отговорност за шахтите, са две. Това са дружествата, изпълнявали проекта и фирма, която упражнява контрол върху изпълнителите.

„Имаме нарочно подбран екип, който да бъде по тази програма –оперативна програма „Околна среда“, който да следи за всички тези нередности, така че от тях аз изисквам доклад“, каза управителят на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов.

Още: Велосипедист от Пловдив падна и загина в шахта

„Затова сме разпоредили всички съоръжения, които са рисково опасни по цялото трасе да бъдат по надлежния начин обезопасени. Не знам защо движението е пуснато и дали въобще е пуснато или просто шофьорите на своя глава минават от тук“, допълни Гълъбов. „За момента се въздържаме от коментар, тече следствие. Ще изляза с официална позиция, когато му е времето“, каза представителят на строителната фирма Екатерина Башова.

След случая, днес през деня днес бяха поставени метални ограждения около шахтите на бул. „Александър Стамболийски“. От фирмата изпълнител отказват коментар дали извършеното обезопасяване на опасния обект е по надлежния ред.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес