Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шестима задържани за изнудване на длъжници

04 октомври 2024, 13:45 часа • 2121 прочитания

Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с изнудване на длъжници, съобщиха от МВР. Акцията е рповедена на 1 октомври от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП).

Какво се знае за престъпната група?

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение на седем души. Шестима от тях са задържани за постоянно в ареста. Един от обвиняемите се издирва. Арестуваните са на възраст между 33 и 56 години.

ОЩЕ: Арестуваха държавни служители за изнудване на хотели и ресторанти в Гърция

Към момента са разпитани и 22 свидетели, от които осем – пред съдия. В хода на проведените процесуално-следствени действия са извършени претърсвания на 10 адреса, намерени и иззети са множество телефони, компютърни конфигурации, документи и вещи, имащи отношение към воденото разследване.

Акцията е проведена след близо две години разследване, в рамките на което са събрани данни от и за пострадали от престъпната дейност в качеството си на длъжници.

От прокуратурата уточняват, че престъпната група, създадена с користна цел - извличане на печалба от изнудвания, е действала от началото на 2022 г. до 01.10.2024 г. на територията на София. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес