Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сарафов: Чакаме биологичен материал от близките на жертвите в катастрофата, за да ги идентифицираме

23 ноември 2021, 13:46 часа • 1584 прочитания

Уточнихме с главния прокурор на РС Македония и ръководителя на Спецпрокуратурата там получаването от македонска страна на документите за превозвача и пътниците. Това заяви Борислав Сарафов, директор на НСлС, който е на мястото на инцидента на АМ „Струма”, предаде репортер на БГНЕС.

Ключовият момент е получаването по най-бърз начин на биологичен материал от техните близки и роднини, за да идентифицираме всички жертви. Мисля, че вече започва в РСМ този процес. Случаят и при тях е с изключителен приоритет, добави Сарафов. Все още огледите продължават.

Разследва се от какво е причинен чутият взрив. Отново стигаме до водещите версии дали е човешка грешка или техническа неизправност на автобуса. Имало е втори шофьор, но не можем да кажем дали е оцелял. Мислим, че и двамата шофьори не са оцелели, добави Сарафов.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор, която също е на място, изрази съболезнования от името на прокуратурата. Ще положим максимални усилия за бързо и ефективно разследване. За съжаление главният ни прокурор е на работно посещение в Хага, но още сутринта възложи разследването на екип от НСлС - най-опитните ни колеги, добави Милева. За момента в РСМ няма да се провежда допълнително паралелно досъдебно производство, добави Милева.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес