Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

16 април 2024, 08:03 часа • 3878 прочитания

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев се самоуличава, че е бил част от организирана престъпна група. Първо трябва да е доказано някакво престъпление и за да има престъпна група, трябва да е доказано и това е най-трудното. Това заяви пред bTV бившиятдиректор на Националната следствена служба и бивш зам.-главен прокурор Бойко Найденов. 

Още: Разпитват бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, ще му повдигнат ли обвинение?

Той обясни, че може да има ограничения в придвижването и напускането на страната спрямо бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Това обаче не означавало, че ако се повдигне обвинение, човекът щял да се окаже виновен и да влезе в затвора. 

Живко Коцев и контрабандистите

Според Найденов Живко Коцев е знаел за самите контрабандисти, но въпросът е защо, след като е знаел за тях, не ги е предал на съд. Ако са му давали вещи и предмети, тогава може да се говори и за подкуп, коментира Бойко Найденов. Иначе той не знае какво има в кориците по делото. 

Найденов посочи, че ако прокуратурата е събрала достатъчно данни, че има контрабандна дейност, трябва да се търсят лицата за осъществяване на престъпната дейност. 

Според него наличието на някакви пари някъде нищо не говори, включително и на пуделите. Когато е имало данни за престъпления, винаги Националната следствена служба е правила разследване, но не винаги може да се докаже нещо. 

Още: Петков: Пачки срещу Борисов вадиха службите, които той не иска да реформира

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес