Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пуснаха двама от тримата арестувани за масовия бой след инцидент с каруца в София

07 юни 2018, 05:50 часа • 6167 прочитания

Съдът пусна на свобода двама от общо тримата задържани за участие в масовия бой, станал на столичния булевард "Владимир Вазов" в неделя (3 юни).

Мелето възникна, след като откъснал се от счупена каруца кон се удари в автомобил, спрял на червен светофар. Секунди по-късно каруцарят се нахвърля върху водача на леката кола. В крайна сметка в боя се включват роднини и приятели на водача на каруцата, а случайни минувачи защитават шофьора на колата - Цветан Петров. Самият Петров сподели след случая, че се готви да съди нападателите си.

Магистратите решиха, че в ареста трябва да остане само Трайко Трайков, защото здравословното му състояние (опериран от рак два пъти, с прекаран инсулт и 91% неработоспособност) не му е попречило да участва в мелето. Защитата му обяви, че ще обжалва още днес, 7 юни.

Другият обвиняем - Стефан Асенов, беше освободен, защото според свидетески показания той е дошъл по-късно на мястото на инцидента.

17-годишният Димитър също вече си е у дома, след като сключил споразумение - да бъде наблюдаван от инспектор от Детска педагогическа стая.

Обвинението срещу тримата е за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес