Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата иска постоянна мярка "задържане под стража" на шофьора на румънския автобус

08 август 2022, 09:18 часа • 1343 прочитания

Великотърновската окръжна прокуратура днес ще поиска от съда постоянна мярка задържане под стража за турския шофьор, който предизвика на 6 август през нощта катастрофата с румънския туристически автобус, предаде БНР. 

При инцидента край село Куцина на главния път Русе – Велико Търново загинаха трима румънски и един турски гражданин, а осем бяха ранени.

Турският шофьор е единственият обвиняем на този етап от делото за тежката катастрофа с 12 пострадали румънски и турски граждани на Преображение.

Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при нарушаване на правилата за пътно движение. Шофьорът е с прокурорска мярка за неотклонение 72 часа.

"Предвид това, че е чужд гражданин и то на държава извън Европейския съюз и съществува опасност да се укрие и да не може да бъде осигурен за процеса, както и тежкият резултат от престъплението, ще поискаме от съда да му бъде наложена мярка задържане под стража", посочи наблюдаващият прокурор по делото Илиян Благоев от Великотърновската окръжна прокуратура.

Назначени са много експертизи, събрани са доказателства, но на този етап разследващите не посочват коя е водещата им версия за катастрофата край село Куцина.

Румънският автобус се е движил по пътищата на България като камикадзе. Подробности четете ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес