Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата е готова с обвинението срещу войниците, поругали паметника в Карлово

04 февруари 2014, 10:27 часа • 15813 прочитания

Досъдебното производство по случая с тримата войници Мустафа Бектамов, Ибрям Камармелов и Рафет Сакатов, които поругаха паметника Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово е приключено. Днес или утре обвинителният акт ще бъде внесен в съда, каза ръководителят на Военно-окръжна прокуратура Пловдив полк. Емил Ангелов, предаде Агенция "Фокус".

По думите му, прокуратурата се е забавила малко, по независими от тях причини. Според данните, изнесени до момента, войниците облекчавали нуждите си върху паметника на братята, но били видени от местен младеж – Ивайло Пръмов, който им направил забележка. Затова му бил нанесен побой. Двама от обвинените войници са уволнени по разпоредба на министъра на отбраната.

Командирът на поделението бригаден генерал Димитър Шивиков каза, че от правна гледна точка, случаят все още не е приключен и, че все още няма нищо доказано с категоричност. Въпреки това, той укорява и осъжда постъпката на войниците. По думите му, те самите са признали и осъзнали, че са допуснали грешка, с която са накърнили своя авторитет и този на Българската армия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес