Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още не могат да се намерят съдии за делото срещу Марешки

22 декември 2021, 07:40 часа • 11443 прочитания

Делото срещу лидера на "Воля" Веселин Марешки, което в края на лятото беше върнато за ново разглеждане на по-долна инстанция и така беше отменена ефективна 4-годишна присъда срещу политика, още не може да тръгне отново. Как започна всичко, как Костадин Костадинов като общински съветник беше замесен и с какви обвинения - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

До момента има няколко отвода на съдии, защото те се били занимавали със свързани казуси, пише в. "Сега". Няма как да участват в състава и съдии, които веднъж вече са се занимавала с делото при първото му разглеждане на тази инстанция.

В момента в състава има двама съдии и се търси трети. Процедурата обаче изисква след всеки отвод, делото да мине наново чрез системата за случайно разпределение. Ако не се намери трети наказателен съдия, който да попълни състава, в разпределението ще бъдат включени и магистратите от гражданското и търговското отделение. В апелативния съд във Варна работят 17 редови магистрати, плюс председател и трима зам.-шефове.

Ако се окаже, че във Варна изобщо не може да бъде сформиран състав, делото ще трябва да се гледа от някой от другите апелативни съдилища в страната. Обикновено варненските дела отиват към Велико Търново.

Още: Марешки вече не е разследван за престъпен сговор

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес