Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Объркване с превозвача, чийто автобус изгоря на АМ "Струма" - няма клон в България

23 ноември 2021, 12:40 часа • 6612 прочитания

Пътническият автобус, който се запали тази нощ на магистрала "Струма" и в който загинаха 45 души, е бил на автопревозвача от Тетово "Беса Транс", съобщава македонският "Слободен печат", като се позовава на свои източници.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че "Беса Транс" е превозвачът, който е собственик на изгорелия на АМ "Струма" автобус с македонска регистрация.  

Оказа се, че дружеството "Беса Транс" има компания в Тетово, има обаче фирма със същото наименование и в България. Регистрацията ѝ в Кюстендил е от 2011 година, като през юли месец 2019-та тя става собственост на 30-годишния Аздрен Зубери, с албански произход. Младежът е роден през 1991 г. в село Нераще, община Теарце, Северна Македония.

Actualno.com се свърза с Аздрен Зубери, който заяви категорично, че това не са автобуси на неговата фирма.

"Г-н Зоран Заев е потвърдил, че автобусите са на тази фирма, но вие трябва да потвърдите кой има фирма "Беса Транс" в Скопие. Ние сме "Беса Транс" за Дания. Това е друга фирма. Не са наши автобусите. Ние имаме фирма "Беса Транс" и в България, и в Дания. Собственикът на фирмата, чиито са автобусите, е регистрирана в Скопие. Беким се казва, но не знам каква е фамилията му. Той вози за Турция, ние возим за Дания и Швеция", подчерта Зубери.

Проверка на Actualno.com показа, че действително в Скопие има такава фирма, но в названието ѝ има още една дума "Besa Trans-Shkup", регистрирана на бул. "Филип Втори Македонски". Собственик на фирмата е Беким Хаджиу от село Рашче, община Сарай, в околностите на Скопие.

Точно пред офисите на тази фирма са се събрали хора, които искат да говорят с превозвача. Мястото се охранява от полиция.  

Още: Невиждана трагедия - какво знаем за автобусната катастрофа на АМ "Струма" (ОБОБЩЕНИЕ)

 

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес