Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма промяна в мерките за неотклонение на Килърите 2

02 октомври 2013, 17:13 часа • 27484 прочитания

Няма промяна в мерките за неотклонение на четирима от т.нар. група "Килърите 2".

Днес Специализираният съд взе решение да не променя досегашните мерки на Димитър Георгиев, Симеон Николов, Радослав Раденков, Христо Христов. Според прокуратурата, няма реални основания мерките да бъдат изменени, но се допуска компромис само за Димитър Георгиев, който има проблеми с бъбреците и може да бъде пуснат вкъщи, за да се лекува.

Самият Георгиев обясни пред съда, че болките му са ежедневни и нетърпими и помоли да бъде пуснат вкъщи. Според защитата за тези два месеца не са събрани нови доказателства, които да подкрепят обвинителната теза.

Съдът отказа мерките за неотклонение да бъдат променени, тъй като задържаните са опасни и извършването на престъпления се е превърнало в начин на живот. Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред по-горна инстанция.

Като лидери на бандата "Килърите 2" прокуратурата посочва Валентин Янев - Бореца и Мартин Антов. Заедно с тях при акция на МВР през лятото на тази година бяха арестувани Христо Христов, Радослав Раденков, Валери Александров, Жечо Белясин, Иван Илиев, Николай Стойков, Симеон Николов, Димитър Димитров, Ангел Мечкаров, Николай Рангелов, Радослав Раденков и Николай Стойков.

"Килърите 2" са заподозрени и в поръчка срещу две от лицата, участващи в сделката за Пенсионен фонд "Доверие". Според информация на МВР бандата е имала за задача да счупи ръцете и краката на тези хора, за които се твърди, че са бивши шефове на "Информационно обслужване". Единият от тях е Иво Николов, бивш изпълнителен директор на дружеството, който е подавал сигнали в полицията, че е бил засичан от автомобил "Опел" на два пъти, докато е карал собствената си кола.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес