Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъжът, пребил и нарязал с нож приятелката си, остава в ареста

31 юли 2023, 17:02 часа • 6280 прочитания

Георги Георгиев, обвинен за побоя над 18-годишната си бивша приятелка, ще остане за постоянно в ареста. Това реши Районният съд в Стара Загора.

Съдия Татяна Гьонева от Окръжния съд в Стара Загора, която пусна мъжа, нарязал с макетен нож 18-годишно момиче, даде меко казано спорен брифинг тази сутрин.

Припомняме, че младото момиче е получило множество рани от удари с макетен нож, като носът ѝ е счупен, а косата ѝ е била остригана от нападателя с особена жестокост. В болницата лекарите са направили 400 шева по ръцете, краката и гърдите. Бруталният случай на насилие предизвика широк обществен отзвук и провокира скандал заради спорното решение на Окръжния съд в Стара Загора, с което насилникът е освободен. Още: Съдийката, пуснала насилника от Стара Загора, издаде името на жертвата и се оправда със закона

Днес Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 26-годишният мъж. 

Той е изпратил на два пъти текстови съобщения, в които се заканва, че ще убие момичето. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст: "Направо те убивам". На 25 юни пише: "Ще ти закача главата."

Ден по-късно е извършено и самото нападение. На 26 юни около 23:30 часа е подаден сигнал на тел. 112 от съседка на момичето. Младата жена е била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Още: Президентът политизира случая с нарязаното с макетен нож момиче

Адвокатът на Георги каза, че ще обжалва и че той не признава вина по това обвинение. Самият Георги запази мълчание.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес