Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Харизанов окончателно остава в ареста

07 март 2014, 12:19 часа • 19342 прочитания

Скандалният бивш директор на „Напоителни системи” Георги Харизанов остава окончателно в ареста. Решението е на Софийски градски съд, който сметна, че прокуратурата е събрала достатъчно данни срещу Харизанов, който е позволил продажба на скрап на дружеството на неизгодна цена, съобщава БТА.

С мотива, че ако излезе от ареста, Харизанов може да извърши ново престъпление, съдът отказа да го освободи. Председателят на съдебния състав Петър Гунчев подписа решението с особено мнение, защото според него няма никакви доказателства Харизанов да е действал умишлено, тъй като само е упълномощил стари тръби на "Напоителни системи" да бъдат бракувани и продадени.

Харизанов бе задържан от СДВР през декември миналата година. Още през октомври прокуратурата повдигна обвинения на него, на бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи” Стайко Ганчев и на бившия член на борда на директорите Радослав Чеглайски за съзнателно сключване на неизгодна сделка с метални тръби, която е ощетила дружеството с над 560 000 лв.


Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес