Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

19 март 2024, 10:23 часа • 1167 прочитания

През последното денонощие противопожарните служби в страната са реагирали на 119 сигнала за произшествия и са ликвидирали 88 пожара, съобщава Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на сайта си, цитирани от БТА. 

Още: Мъж загина при пожар в известна местност над Пловдив

Жертвите

Двама души са загинали при пожарите, допълват от ГДПБЗН. Мъж на 65 години е загинал при пожар в каравана до местността около хижа Здравец, област Пловдив. Освен караваната, са горели дървета и храсти в близост до нея. Пожарът е загасен от екип на пожарната в Пловдив. Друг мъж на 65 години е загинал при пожар в таванска стая в жилищна сграда във Варна. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара. От тях седем са в жилищни сгради; два - в спомагателни, временни или паянтови постройки; три - в транспортни средства и други. 

Още: Евакуираха 40 души заради пожар в блок в София

Горяха сухи треви и отпадъци

Без нанесени материални щети са 74 от възникналите пожари, от които: 31 в сухи треви, горска постеля и храсти; 32 в отпадъци; девет в готварски уреди и комини. 

Пожарникарите са извършили 27 спасителни дейности и помощни операции. От тях 12 са били при катастрофи в транспортни средства. 

Още: Пожар в Испания с жертви

От подадените сигнали за произшествия четири са били лъжливи.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес