Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама криминално проявени хванати с метамфетамин в Бургас

27 септември 2024, 14:35 часа • 281 прочитания

Двама криминално проявени бургазлии (баща и син), съответно на 43 и 19 години от кв. “Победа“ са задържани в резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас, които извършили претърсване в дома им, разположен на ул. “Опълченска“ по сигнал за държане на наркотични вещества. Това съобщиха от МВР Бургас.

Още: Хванаха двама, произвеждали метамфетамин

В къщата освен 43 годишния криминално проявен и осъждан бургазлия, 42 годишната му съпруга и 19 годишния им син, се намирали още петима мъже на възраст от 19 до 40 години. При извършения личен обиск в двама от мъжете (на 21 и 40 години) са намерени и иззети общо три пликчета с жълтеникаво кристалообразно наркотично вещество ( метамфетамин). В 19 годишния син на собственика е открит плик с метамфетамин, а на маса в къщата – пакет със сто празни полиетиленови пликчета, електронна везна и пластмасова чашка с жълтеникаво кристалообразно вещество (с метамфетамин) с тегло около 60 грама.

Открити са и вещи с неустановен произход

Още: Откриха метамфетамини в шкафче на затворник в Бобов дол

Въпросната чашка при влизане на полицейските служители в помещението е държана от 43 годишния собственик на дома. При извършения му личен обиск е открита сумата от близо 670 лв. В къщата е намерена и найлонова торбичка, съдържаща : пет пакета и пластмасова кутийка, всеки от които с по сто празни полиетиленови пликчета, плик с 32 полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество ( метамфетамин) с общо тегло около 20 грама, свивка с бяло кристалообразно вещество (амфетамин) с тегло около 2 грама, множество инструменти, часовници и вещи, с неустановен произход.

Още: В реанимация: Жена глътна 30 гр. метамфетамин, за да не я арестуват

По образуваното досъдебно производство са проведени множество оперативно-идирвателни и процесуално-следствени действия. Цялостната работа по документирането на престъпната дейност на двамата задържани бургазлии продължава от служители на Първо Районно управление - Бургас.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес