Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваните полицаи от Първомай и Асеновград може да се свързани с бивши министри

19 септември 2015, 09:01 часа • 6149 прочитания

Както Actualno.com писа, задържаните при спецакция полицаи от Първомай и Асеновград бяха пуснати под гаранция от ареста.

В петък Окръжната прокуратура в Пловдив ги пусна срещу гаранции от 1000 до 10 000 лв. Най-голямата е наложена на предприемача от Първомай Минчо Хубинов. Началниците на полицейските управления в Първомай - Васил Налбантов, и в Асеновград - Димчо Темелков, са освободени срещу гаранции от 2000 лв, допълва "Дарик нюз".

Въпреки че са пуснати, униформените със сигурност ще бъдат уволнени дисциплинарно от системата на МВР.

"Първо предстои отстраняването на Налбантов и Темелков, а след това ще преценявам за другите. Положението е изключително притеснително, защото на всички стана ясно за какво става въпрос в тези две районни управления, където трябва да назначаваме нови служители на ръководни постове", заяви шефът на областната дирекция на МВР-Пловдив Христо Разсолков.

Според неофициална информация трима бивши министри били свързани по различни начини с част от задържаните 15 души, пише „Труд". Те били от правителството на тройната коалиция и от служебен кабинет. Двама от тях опънали "чадър" над Хубинов, който е разследван от прокуратурата за пране на пари, незаконна търговия с инертни материали от кариера и ощетяване на държавата с 2-3 млн. лв.

Местните обаче все още са сковани от страх и смятат, че арестите не са нищо повече от пиар акция в навечерието на местните избори.

Полицейският шеф Налбантов отговаря за прикриване на престъпления. Смята се, че той има отношение към случай с катастрофа, предизвикана от сина на бизнесмен.

Темелков е разследван за търговия с влияние и укривателство.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес