Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха главния архитект на Асенoвград – взел 8 000 лева подкуп

20 май 2017, 12:30 часа • 3698 прочитания

Главният архитект на Асеновград Константин Атанасов е привлечен като обвиняем. През месец ноември миналата той е поискал 8 000 лева от управител на клон на Акционерно дружество в града, предаде кореспондента на Actualno.com от Асеновград

На 08.12.16 г. е получил сумата от Митко Захариев, която не му се следва, за да извърши действие по служба. А именно – да съгласува идеен инвестиционен проект. Това съобщават от Окръжна прикуратура-Пловдив във връзка с образуваното досъдебно производство за корупционни престъпления, спрямо служители на Община Асеновград. Оказало се, че Константин Атанасов, в качеството си на отговорно служебно лице, чрез изнудване, е злоупотребил със служебно положение.

За престъплението, за което е привлечен като обвиняем, законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от три до 10 години или глоба до 20 000 лева и лишаване от правото да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява конкретна професия и дейност. По същото досъдебно производство пловдивската Окръжна прокуратура повдигна обвинение и на Митко Захариев заради това, че е дал подкуп в размер на 8 000 лева на главния архитект на Община Асеновград Константин Атанасов.

Предвиденото от Закона наказание за деянието, за което е привлечен като обвиняем, е „Лишаване от свобода“ до шест години и глоба до 5 000 лева. Константин Атанасов и Митко Захариев са задържани за 72 часа с постановления на наблюдаващите прокурори. В момента по досъдебното производство продължават активни процесуално-следствени действия, поясниха от Прокуратурата.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес