Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глупости бяха, разбира се, покупките и на „Уикенд“, след това на маса други издания

09 септември 2016, 11:31 часа • 2500 прочитания

Това заяви банкерът Цветан Василев по адрес на медийните идеи на Делян Пеевски в поредното си ексклузивно интервю, откакто е в Сърбия.

Особено интересен е отговорът на Василев защо е избрал да се довери на Николай Бареков, когато стана ясно, че традиционният политически елит в България се отдръпва от него. 

"Бареков изглеждаше като необходимо зло. Аз бях разочарован от Борисов, а след това от БСП и ДПС, и си казах, че е по-добре да има нещо, което да подкрепя националния бизнес. Беше ми омръзнало от непрестанния рекет на политиците. В този краен етап – края на 2013-2014 г., съм направил най-големите си грешки. Включително и с Бареков. И не толкова, че съм го подпомогнал финансово, а заради ангажирането ми с него. Аз тогава привлякох една американска консултантска компания, която беше работила за Клинтън. Те правиха специални изследвания и не намериха по-добър от Бареков. Очевидно и те грешат. Но пак казвам, в оня момент аз се оказах неподготвен за тази война", каза Василев пред ktbfiles.com.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес