Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филм за актрисaта, която излива огън от сцената

09 октомври 2018, 11:59 часа • 6675 прочитания

"Портрет на една дама" - така Георги Тошев е нарекъл филма, посветен на актрисата Татяна Лолова.Той беше избран да открие фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" . Актрисата е лице на културната проява, която се провежда за втори път в Бургас и беше специален гост на прожекцията, предаде кореспондент на Actualno.com от града.

Разказ за живота на една излючително интересна жена, майка, актриса, пътешественичка - това показва лентата, която се опитва да ни представи Татяна Лолова отвъд представата за нея, която имаме от сцената. Зрителят се докосва до семейството, мечтите, страховете и научава още много за най-голямата любов на актрисата - театъра.

"От три годишна мечтая да стана актриса. Научих много уроци. Един от тях е, че когато играеш в трагедия, публиката трябва да плаче, а не актьорът".

Снимки от детството на Татяна Лолова, срещата с нейния брат и семейството му в Париж, се преплитат с откъси от моно спектакъла "Дуенде", който Лолова играе от десет години. Така картината на един живот пълен с обич към близките хора, изкуството и публиката, става още по-пълна. На излизане от залата публиката остава с усещането, че се запознала с един нов човек. 

Авторът на филма "Портрет на една дама", Георги Тошев сподели, че е щастлив да види залата пълна и дори отстъпи своето място на правостоящ посетител.

От името на Община Бургас, която подкрепя събитието, кметът Димитър Николов каза, че е спокоен за фестивала. Фактът, че се провежда за втори път и интересът към него са показателни.   

До 13 октомври публиката може да види още - изложби,филми, концерти, представяне на книги в присъствие на техните автори и други прояви. Всички те са част от арт фестивала, който добави още една гама към цветната бургаска есен. 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес