Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Disney“ прави от "Малката русалка" телевизионен сериал

14 юни 2023, 06:17 часа • 2674 прочитания

Във вторник студиото "Дисни" обяви създаването на нов анимационен детски сериал, вдъхновен от филма "Малката русалка" от 1989 г., който подобно на излязлата миналия месец игрална адаптация ще включва чернокожа Ариел, съобщи Би Би Си.

"Disney Junior's Ariel", музикална поредица за малки деца, в момента е в процес на производство и се очаква да излезе на пазара през следващата година.

Той представя подводните приключения на Ариел - осемгодишната принцеса русалка, и нейните приятели, включително и Камбанка в приказното, вдъхновено от Карибите кралство Атлантида.

"Супер развълнуван съм за Ариел, със сигурност не съм мислил, че ще имаме емблематичен герой като Ариел в свят за игра в предучилищна възраст", каза Айо Дейвис, президент на Disney Branded Television, дъщерно дружество, занимаващо се с телевизионно съдържание.

"Аз също съм много развълнувана, че имам герой, с когото дъщеря ми може да се идентифицира и да се види в него."

Планът е не по-малко важен за Disney. Тя се сблъска с расистка реакция в интернет, след като възложи ролята на Ариел на поп певицата Холи Бели за наскоро излезлия римейк, за разлика от бяла актриса, както в оригинала.

Първата чернокожа принцеса на Дисни се появява едва през 2009 г. като Тиана в анимационния филм "Принцесата и жабокът".

ОЩЕ: Защо бе уволнен главният изпълнителен директор на "Дисни"? 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес