Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Volvo ще представи бъдещето на автомобила, но без него

21 ноември 2018, 12:30 часа • 1863 прочитания

Шведският производител Volvo ще вземе участие в предстоящото автомобилно изложение в Лос Анжелис, като ще разполага със собствен щанд, но на него няма да има автомоибили. Вместо това, копанията ще покаже своето виждане за мобилността на бъдещето и ще разговара за концепцията на превозните средства.

Според ръководителите на марката, разбиранията на потребителите за автомобилните марки и взаимодействието им с тях, са много по-важни за индустрията, отколкото мощността на самите коли, оборудването им или материалите, от които е направен техният салон.

В центъра на изложбения щанд на Volvo Cars ще бъде поставена инсталация с надпис „Това не е атомобил” (This is not a car). Останалато пространство ще бъде заето от интерактивни демонстрации, които ще разкажат на публиката за услугите, които предлага марката. Сред са доставка на стоки в колите, каршеринг, системата Care by Volvo и автономно управление.

„Искаме да демонстрираме своите виждания и да започнем диалог за бъдещето на автомобилната индустрия. Така, че вместо да покажем концептуален модел, ние ще говорим за самата концепция на автомобилите”, коментира продуктовият директор на компанията Мартен Левенстам.

На свой ред президентът на Volvo - Хакан Самуелсон счита, че отрасълът непрекъснато се променя. Затова и компанията му иска не само да произвежда и продава автомобили, но и да предостави на клиентите си достъп да свобода на придвижването и достъп до персонален транспорт по всяко време и на всяко място. Като част от новата си стратегия Volvo отказа да участва на автосалона в Женева догодина и обяви традиционните изложения за отживелица.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес