Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Tesla може автоматично да известява пътна помощ при авария

02 февруари 2019, 16:16 часа • 1733 прочитания

С увеличаването на продукцията и все повечето автомобили в експлоатация, Tesla все още имат някои проблеми що се касае до услугите, които предлагат към своите продукти. Ако например се случи някоя повреда, нейното отстраняване отнема повече време, отколкото собствениците биха желали да чакат.

През септември миналата година Илон Мъск обеща подобряването на времето, което отнемат ремонтните услуги да се превърне в приоритет. По-късно той посочи две направления, по които компанията работи: повече резервни части в ремонтните центрове, както и да се даде на автомобилите Tesla възможността сами да стартират този процес, чрез автоматичен сигнал до аварийните коли, в случай че системите на колата отчетат проблем.

А ако е фалшива тревога и системите грешат? Потребителите нямат повод за притеснение, тъй като ще могат да откажат заявката чрез дисплей в таблото за управление.

Ако от компанията на Мъск успеят да внедрят тази автоматизация – това би било чудесно, но не е лесно предизвикателство. Още повече че трябва координация в общонационален план, а на по-следващи етапи – и в глобален – това вече е огромен логистичен проблем. Засега обаче компанията не се ангажира с конкретни времеви рамки за изпълнението на тази задача.

По отношение на резервните части Мъск заяви, че някои от съществуващите процеси в снабдяването на ремонтните центрове с резервни части са „малко глупави“.

За пример той посочва такъв ремонтен център в Китай, който поръчвайки резервни части от производствените мощности в Китай, трябва да чака тези части първо да бъдат доставени до САЩ, откъдето след това да бъдат пренасочени обратно към Китай до ремонтния център.

Автор: Георги Кацаров, Софтуерен Университет

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес