Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Tesla Model 3 избухна в пламъци отвътре, докато се движи (ВИДЕО)

21 март 2023, 14:17 часа • 2537 прочитания

Собственик на Tesla Modek 3 взе автомобила си от сервиза и малко по-късно той избухна в пламъци, докато се движеше по пътя. Инцидентът е станал само 10-ина минути след получаване на ремонтирана кола, съобщава Али Хасан от Тексас, който е бил зад волана.

От думите му става ясно, че електромобилът е започнал да пуши отвътре, без да има очевидна причина за това. Мъжът отбил веднага край пътя, като се опитал за загаси колата с пожарогасител и да повика пожарна. Само за няколко минути Model 3 се превърна в купчина изгоряло желязо.

Тази Tesla определено няма късмет. През 2021 г. тя участва в катастрофа, при която получава сериозни щети по предницата. Според нейният собственик, електромобилът е загубил задната си броня и е получила сериозни щети по дъното, докато е преминавал през дълбока вода през август 2022 г. И пожарът явно най-накрая е сложил край на мъките на автомобила.

„Всичко изглеждаше наред както в сервиза, така и след като потеглих с колата. Докато карах по магистралата, забелязах дим, излизащ под дясната седалка до шофьора. Нещата бърза станаха много лоши през следващия километър, в който търсех изход от магистралата“, обясни Хасан.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/m7jRlhh96OY" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Причината за пожара все още не е известна, но според собственика е напълно възможно той да се дължи на направения ремонт.

„Знам само, че смениха сензори, броня и капака под колата, който предпазва батерията. Сменените сензори бяха от страната на пътника, така че може и да е от тях“, обясни Хасан, като категорично отхвърли възможността пожарът да е възникнал заради проблем с батерията

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес