Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Швейцарци направиха приятел на R2D2 от „Междузвездни войни”

07 октомври 2016, 11:25 часа • 1741 прочитания

Швейцарската компания Rinspeed създаде нов концептуален модел. Това е компактният електрически хечбек Oasis, който бе определен като приятел на андроида R2D2 от поредицата „Междузвездни войни”.

От компанията-производител посочват, че роботът от популярната киносага и техният автомобил си приличат както по футуристичния външен вид, така и по малкия радиус на завиване. Превозното средство е оборудвано с проекционен диспплей на предното стъкло и с два големи сензорни дисплея на предния панел.

Машината е предназначена за двама души, като в нея има и подвижна масичка, на която могат да се поставят 2 чаши. Сравнително малкият багажник може да затопля или охлажда превозвания товар, което означава, че Oasis спокойно може да бъде използван и като автомобил за снабдяване.

Засега техническита характеристики на концептуалния модел не се съобщават, но шефът на Rinspeed – Франк Риндеркнехт, намекна, че автомобилът ще е напълно безвреден за околната среда. Това означава, че швейцарците ще заложат на електрическо задвижване. Машината съща така ще бъде оборудвана и със системи за автономно придвижване, което ще я направи много подходяща за използване в големите мегаполиси.

Всички детайли за колата ще станат ясни по време на изложбата за потребителска електроника CES, която ще се проведе през януари догодина в Лас Вегас.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес