Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Превърнаха Jeep Wrangler в томахавка

14 септември 2016, 10:10 часа • 4476 прочитания

Китайската компания G. Patton, която е кръстена на легендарния американски генерал Джордж Патън, представи своя всъдеход с 3 оси и 6 колела. Машината е изградена на базата на Jeep Wrangler и е получила името Tomahawk (Томахавка).

В задната част на всъдехода е поставена товарна платформа с твърд връх. Добавена е и трета ос, която подобрява всъдеходните качества на автомобила. От своя донор „томахавката” се отличава по видоизменената предница, както и по специалната боя Black Armor (Черна броня) по цялата каросерия.

Автомобилът е получил 17-цолови алуминиеви джанти с всъдеходни гуми Mickey Thompson, които са с диаметър 35 цола. Поставена е и лебедка Warn Zero с дистанционно задвижване, както и специални стъпала с електрическо управление. Те улесняват достъпа в салона на всъдехода.

Задвижването на G. Patton Tomahawk е поверено на 3,6-литров бензинов V6 двигател, на който е поставен механичен компресор. Изцяло подменена е изпускателната система на агрегата, чиито характеристики засега остават в тайна.

Не се съобщава и дали китайците имат намерение да пуснат всъдехода в серийно производство, както и това каква ще бъде цената му.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес