Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Представиха звяра Range Rover Sport SVR

11 август 2014, 10:06 часа • 45616 прочитания

Описан като „най-динамично фокусираният“ Land Rover, произвеждан някога, спортният модел ще бъде представен за публика за пръв път на 14 август, когато започва Конкурсът за елегантност в Пебъл Бийч. Новият модел се характеризира с нова предна броня с големи въздухоотвори, които захранват двата интеркулера. Променени са също радиаторната решетка, въздухоотворите в предните калници, мощните странични ризи и 21-инчовите джанти, обути с всесезонни Continental Cross Contact гуми. Отзад виждаме голям спойлер и гланциран черен дифузьор, обграден от четири ауспуха.

 

В интериора се открояват предните и задни спортни седалки, тапицирани с двуцветна Oxford кожена тапицерия, и SVR лога. Предлагат се също алуминиева декорация, както и карбонова, но тя е екстра.

 

Задвижването се осигурява от 5,0 V8 двигател с компресор, генериращ 550 к.с. и 680 Нм въртящ момент. Това е с 40 к.с. и 55 Нм повече спрямо Range Rover Sport Supercharged. Той е свързан със спортно настроена 8-степенна автоматична трансмисия, благодарение на която ускорението от 0 до 96 км/ч трае 4,5 секунди, докато максималната скорост е електронно ограничена на 260 км/ч. Тези настройки позволиха наскоро Range Rover Sport SVR да се превърна в най-бързия SUV на „Северната дъга“, завъртял една обиколка на легендарното трасе за 8:14 мин.

 

Новият Range Rover Sport SVR разчита на пренастроен Dynamic Active Rear Locking Differential, който „се блокира по-рано и по-продължително време“, за да гарантира, че въртящият момент се прехвърля към задната ос с най-голямото сцепление. Моделът разчита и на централен диференциал с електронно контролиран многодисков съединител, както и на система Torque Vectoring, която постоянно балансира разпределението на нютон метрита по време на зиваване. Другите акценти включват спирачки Brembo, алуминиево окачване, подобрена Active-Roll Control система и препрограмирана Аdaptive Dynamics система.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес