Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel ще продължи да помага на „Борусия” (Д)

04 август 2017, 10:00 часа • 675 прочитания

Германският производител Opel ще продължи да си партнира с футболния клуб „Борусия” (Дортмунд), след като двете страни се споразумяха за сключването на 5-годишен договор, който влиза в сила още от този сезон.

Така марката става част от групата на стратегическите партньори на отбора-носител на Купата на Германия. За разлика от другите големи спонсори - Evonik, Puma и компанията Signal Iduna, която държи правата за името на стадиона, Opel няма да бъде акционер в клуба.

Вместо това, стратегическият подход предвижда по-тесни връзки с клуба от Дортмунд, най-вече в областите на комуникацията и активностите. Партньорството между марката и футболния клуб стартира още преди 5 години, като е сочено за едно от най-успешните в Германия. А бившият вече треньор на „Борусия” Юрген Клоп, който сега е начело на „Ливърпул”, е основен посланик на Opel в света.

Новото споразумение предвижда емблемата на автомобилния производител да бъде поставена на екипите на тима. Освен това Opel ще предлага и редица други услуги заедно с клуба. Те ще бъдат най-вече в цифровата област, като ще се търси пряк диалог с феновете на „Борусия”. Ще се наблегне изключително и на социалните инициативи.

В Германия Opel подкрепя и още един отбор – „Майнц 05”, като притежава правата върху стадиона на клуба до 2021 г. Компанията си партнира също така с шампиона на Холандия – „Фейенорд”, а марката Vauxhall е водещ спонсор на националните отбори на Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия.

 

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес