Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-красивият Mercedes-AMG остана без покрив

15 септември 2016, 10:10 часа • 10492 прочитания

Концернът Daimler официално представи роудстъра си Mercedes-AMG GT. Суперколата излиза в две модификации, които значително се отличават от версиите купе, на чиято база са изградени. Официалната премиера на автомобилите ще се състои на стартиращото в края на месеца международно изложение в Париж.

До момента семейството Mercedes-AMG GT включваше 3 купета, оборудвани с 4,0-литров битурбо V8 двигател. Стандартният вариант - AMG GT, развива 462 к.с., версията AMG GT S – 510 к.с., и AMG GT R – 585 к.с. За модификацията AMG GT Roadster моторът е форсиран до 476 к.с., а за GT C Roadster – до 557 к.с. Така в гамата на модела вече има 5 различни версии на един и същ силов агрегат.

По-слабият от двата роудстъра ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди – точно колкото и базовата версия на купето. Максималната скорост на открития вариант е 302 км/ч, докато двувратката с фиксиран покрив достига 304 км/ч.

Роудстърът с добавка C към названието си успява да достигне до 100 кч/ч от място за 3,7 секунди, което е с 0,1 секунди по-бързо от купето GT S и с 0,1 секунди по-бавно от GT R. Максималната скорост на по-мощния от двата открити автомобила е 316 км/ч.

Машините са получили нова решетка на радиатора - AMG Panamericana, която дебютира при пистовата весрия на GT R. Състоящият се от 3 слоя плат покрив може да излиза и да се прибира за 11 секунди при скорост до 50 кч/ч. По-мощният роудстър разполага с редица технически решения от версията AMG GT R, които не се предлагат при останалите купета. Сред тях са управляемите задни колела, както и специалните настройки на 7-степенната роботизирана скоростна кутия AMG SPEEDSHIFT DCT.

От Daimler разкриха още, че през 2017 г. ще бъде представено и още едно купе от модела – GT C. Освен това всички модификации ще получат нова решетка на радиатора с вертикални ребра.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес