Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайски седан ще конкурира най-евтината Tesla Model 3

25 декември 2018, 11:40 часа • 7698 прочитания

Компанията Geely, която е собственик на шведския производител Volvo, показа първа снимки на електрически седан. Засега той е известен като G11, като именно на серийния модел, които ще излезе на пазара догодина, ще стане ясно по-късно. Този електромобил ще трябва да се конкурира с най-достъпната версия на Tesla Model 3.

Като дизайн бъдещият електомобил на Geely се отличава значително от вече показаните хечбек GS и седана Emgrand. Новият модел няма имитация на решетка на радиатора, а дръжките на вратите са скрити. Освен това, той е получил и различна емблема.

От Geely засега не разкриват техническите характеристики на автомобила, но някои китайския издание се добраха до снимки на интериора му. Подобно на Tesla Model 3, и тук напълно отсъстват бутони и превключватели, а основна роля играе голям сензорен екран над приборния панел, който на свой ред също представлява сензорен дисплей.

Размерите на седана са дължина от 4736 мм, а разстоянието между двете оси е 2700 мм. За сравнение, при Tesla Model 3 тези показатели са съответно 4690 и 2800 мм. Китайският електромобил ще получи електромотор с мощност 177 к.с. и литиево-йонна батерия, чийто капацитет засега не се разкрива. Затова и липсват детайли за пробега с едно зареждане.

Приблизително известни са цените на серийния G11. В Китай то ще се предлага за около 25 000 щатски долара, което е значително под базовата Tesla Model 3, оценана на 35 000 долара. В Geely вече приемат поръчки за електрическия седан, като обещават първите доставки до крайните клиенти да станат факт още през първата половина на 2019 г.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес