Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йон Олсон е готов за Gumball 3000 с тези 950 „коня“

03 април 2015, 10:16 часа • 21990 прочитания

Екипът му от дизайнери и инженери са приключили работа по това Audi RS6 преди дни. Творението им изглежда абсолютно ненормално. Игнорирайте багажника на покрива (всичките коли на Йон са с такъв), бодикитът е този, който предизвиква всички емоции.

 

Това е така, защото е вдъхновен от RS5 автомобилът, защитаващ честта на Audi в DTM. Това означава едно: цялото купе е било подложено на аеродинамично третиране с безброй елементи, крилца, спойлери, брони, сплитери... Естествено и този луд дифузьор отзад. Всичко това е изработено от Caresto, естествено от карбон. Тази година известният скиор в свободния стил ще бъде спонсориран от Betsafe, което обяснява логата по автомобила.

 

За да няма съмнение, че това творение не е само за шоуто, в проекта участва Леиф Туфвесон, бившият главен инженер на Koenigsegg. Редом до него стоят пичовете от Stertman Motorsport, които са дали всичко от себе си, за да подобрят техническия аспект на проекта. Сякаш 560 к.с. не са достатъчни...

Затова, сега RS6 разчита на поръчкови 18-каратови златни анодирани TTE9xx турбини, монтирани върху V8 блока, позволяващи на 4-литровия двигател да генерира 950 к.с. Този параметър може да скочи до 1000, ако в резервоара се сипе състезателно гориво.

Това е подходящ инструмент за Gumball 3000, което тази година ще стартира от Стокхолм на 23 май 2015.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес