Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И преди, и когато дойдат зима и сняг - съвети от дрифт пилот за шофиране (ВИДЕО)

07 ноември 2022, 19:30 часа • 10453 прочитания

Катастрофи, изгубени човешки животи, всеобщи трагедии. Това са събитията, които отбелязване ежедневно и тихомълком у нас. А причини ги знаем - несъобразена скорост или шофиране под въздействие на опияняващи вещества. За шофьорите зимата е сезонът с най-много предизвикани катастрофи, но въпреки това част от водачите не предприемат мерки колите им да бъдат подготвени за сезона.

"Практиката на ЕС е вече да не говорим за дадени часове, а да говорим по-скоро за изминати км и придобити знания. Тоест трябва да работим за качеството на знанията на водачите", коментира за Actualno.com Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики по повод уменията за шофиране на водачите у нас.

Колкото по-подготвени, толкова по-малко инциденти и жертви ще има на пътя. Има умения, които трябва да бъдат придобити, за да могат да помогнат за водачите да шофират по-безопасно.

Един от съветите, които дава Ива Русинова, дрифт пилот, пред Actualno.com, е, че е много грешно да се завива в завоя, а трябва "да се спира преди завоя - като се влиза с равна газ."

Съвети при зимното шофиране в репортажа на Михаил Митев:

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес