Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford също се отказва от големите автосалони

30 юни 2018, 08:05 часа • 4243 прочитания

Американската компания Ford стана поредният голям автомобилен производител, който отказва участтие в най-големите автомобилни салони в Европа. Марката обяви, че пропуска изложението в Париж през октомври, както и това в Женева през следващия март, събощава Automotive News.

„Участието в автомобилен салон струва внушителна сума и ако не можеш да я компенсиращ с интерес от страна на пресата, както и с достатъчно количество посетители на щансовете си, защо трябва изобщо да го правиш?”, коментира представител на марката.

Така вместо в Женева през следващата пролет Ford ще проведе собствено мероприятие, посветено на електрифицирани автомобили. То ще се проведе най-верояно в Норвегия, където интересът към превозните средства на ток продължава да се увеличава.

Компанията пропуска и салона в Париж пред октомври, от който до момента са се отказали общо 16 марки - Nissan, Volkswagen, Volvo, Opel, Mazda, Infiniti, Mitsubishi, Subaru, Ford, DS Automobiles, Rolls-Royce, Aston Martin, Jeep, Fiat и Alfa Romeo.

Сериозен проблем се очартава и за най-голямото американско автомобилно изложение – това в Детройт, което са провежда през януари. От него вече се отказаха водещите германски производители на премиум-модели Audi, Mercedes-Benz и BMW. Това кара организаторите да търсят промени, като първата от тях ще е с времето на провеждане – вместо през януари салонът ще е през лятото.

Освен това изложението ще смени напълно концепцията си, като ще се превърне във фестивал под открито небе. Идеята е хората ди видят автомобилите по улиците на града, като едновременно с това си прекарват добре и се забавляват.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес