Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BMW е лидер в премиум сегмента у нас

19 януари 2015, 09:43 часа • 35432 прочитания

Най-продаван модел на марката BMW в България през изминалата година e BMW X5 с общо 216 доставки, следван от BMW X3 и модификациите на BMW Серия 5, които са предпочетени от съответно 116 и 104 клиенти на марката. Следва BMW серия 3 с 15% от общите продажби. Във висшия сегмент BMW Серия 7 и BMW Серия 6 имат добро присъствие, като продажбите им възлизат на около 15% от общата реализация на марката.

Обновеното и разширено семейство на BMW X моделите продължава отличното си представяне. Делът на техните продажби е 54% от общите продажби в страната, като те са разпределени относително балансирано между вече петте модела – BMW X1 (13%), обновеното BMW X3 (21%), въведеното за първи път на пазара през юли 2014 г. BMW X4 (10%), BMW X5 (45%). Въпреки, че през голяма част от годината BMW X6 бе във края на моделния си цикъл допринася за 11% от реализацията на BMW X моделите.

По отношение на задвижването продължава тенденцията българите да предпочитат дизелови автомобили (92%), както и задвижване на четирите колела, като 68% от всички реализирани автомобили са оборудвани с интелигентната система BMW xDrive.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЕДНА НЕВЕРОЯТНА ФОТОСЕСИЯ С BMW i8 ПО СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ

Най-продаваният модел на MINI е MINI Countryman – първият модел на марката с четири врати и задвижване на четирите колела. В първата си година на пазара новото поколение МINI Hatch също намира радушен прием, още повече, че вече предлага и вариант с 67% повече врати – новото MINI Hatch с 5 врати.

Наред с продажбите на нови автомобили BMW Group целенасочено популяризира и развива програмите BMW Premium Selection и MINI NEXT за сертифицирани употребявани автомобили. Реализацията на автомобили включени в програмите разширява ежегодно с около 15 – 20% кръга на клиенти на актуалните модели BMW и MINI.

В конкурса „Автомобил на годината 2015” на Прес авто клуб България MINI Hatch с три и пет врати бе отличен в категорията „Малък градски автомобил“.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес