Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

73 коли изгоряха на фестивал (ВИДЕО)

19 юли 2023, 14:45 часа • 1921 прочитания

Големите жеги в момента тормозят не само Европа, но и части от Северна Америка. И те често стават причини за сериозни пожари. Такъв е избухнал във ферма в Темпъл (Тексас, САЩ), където се е провеждал фестивал с голям брой участници и зрители.

Пожарът е избухнал на паркинга и е унищожил напълно всички коли – 73 на бой, става ясно от публикуваното видео от инцидента. Шефът на местната пожарна Крис Махлстед заяви, че все още не установена точната причина за възникването на пожара. Предполага се, че някой от посетителите е хвърлил фас върху сухата трева.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8kTm7P--hM4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Огънят много бързо се прехвърлил върху най- близката кола, а след това е започнала верижна реакция. Всички автомобили да изгорели, тъй като са били паркирани много близко един до друг и е нямало как да бъдат преместени. Няма пострадали хора при инцидента.

„Пожарът беше голям от самото начало и докато пристигнат спасителите, колите бяха напълно унищожени. Хубавото в случая е, че никой не пострада. Това е само имущество, а не човешки животи“, коментираха организаторите на фестивала.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес