Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 360 000 жилища по Черноморието са собственост на руснаци

29 август 2013, 10:35 часа • 9278 прочитания

Над 360 000 жилища по Черноморието са собственост на руснаци, които всяко лято почиват в България. Агенциите за недвижими имоти също отбелязват ръст при купуването на имоти от руски граждани. Сред най-предпочитаните райони са Южното Черноморие и Варненският регион. Това заяви за Дарик зам.-председателят на Съюза на собствениците в „Слънчев бряг" Веселин Налбантов.

Най-желаещи да купят жилище по черноморските ни курорти са руските граждани. В момента най-търсени са двустайните апартаменти.

По думите на Налбантов причината за големия интерес са достъпните цени на имоти в България, които са в пъти по-ниски от тези в Русия или други европейски страни.

"Основният турист за нашия пазар е руснакът, и на имотния пазар само руснаците движат всичко", обясни той.

Според Налбантов ако се премахне визовият режим, броят на имоти, собственост на руски граждани, драстично ще се увеличи.

"Хората купуват, само че ние ги спираме с визите. Те са добър контингент, към който трябва да се обърнем по-особено. Този въпрос го поставихме пред вицепремиера г-жа Бобева, пред външния министър - да се оправят визовите неща по някакъв начин, подобно на Гърция, защото те са в ЕС, обаче имат по-хлабав режим".

От бранша допълват, че тази година интерес към имоти по Черноморието проявяват още румънци и поляци, предаде КРОСС.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес