Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В сила остава частичното бедствено положение в Бургаска област

29 октомври 2017, 20:00 часа • 875 прочитания

В сила остава частичното бедствено положение в Бургаска област, където пороите и наводненията нанесоха сериозни материални щети и причиниха смъртта на трима души.

В националната дарителска кампания, организирана от Българския Червен кръст в подкрепа на пострадалите от наводненията в Бургаска област, вече са събрани близо 105 хиляди лева. Средствата са постъпили по сметките за три дни, съобщиха от БЧК.

Кампанията продължава, като дарения може да се правят чрез SMS на кратък номер 1466.

Над 50 къщи, пострадали при наводнението в бургаското село Ливада, бяха почистени с помощта на доброволци. В акцията се включиха участници от Организацията за закрила на българските граждани, жители на варненския квартал Аспарухово, хора от съседните села и депутати. Все още продължава издирване на жената, изчезнала при наводнението в село Черни връх.

Над 50 доброволци за 6 часа успяха да почистят от тинята къщите на хората от село Ливада. Два багера, предоставени от община Камено, разчистват от калта пък улицата и района. Утре изхвърлената от домовете покъщнина се очаква с товарни коли да бъде пренесена на временните площадки за събиране на отпадъците. Пак утре 40 военнослужещи ще бъдат изпратени тук, в двете села Тръстиково и Ливада, за да помагат в разчистването на районите от кал и боклуци.

Очаква се от Дезинфекционната станция в Бургас да изпратят екипи, за да напръскат с препарати домовете. Междувременно рибари, водолази, огнеборци, полицаи и доброволци продължават операцията по издирването на изчезналата жена в Мандренското езеро. Ако не успеят да я открият и днес, утре спасителните екипи ще продължат търсенето в района на напоителния канал край село Черни връх.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес